пʼятницю, 6 липня 2007 р.

Перемовини з Arte

04 травня 2007 року відбулася зустріч керівництвом французько-німецького арт-телебачення Arte. Принагідно дякуємо директору Французького культурного центру, пану Матьє Ардену за візову підтримку.

На зустрічі були присутні Andre de Margerie, директор міжнародних відносин Arte; Jean-Francois Pellier, керівник нових проектів Arte; Олег Литовченко, представник Фонду у Франції; Pascale Tisne, перекладач, Борис Чикулай, голова Правління і засновник Фонду.

Під час розмови йшлося насамперед про варіанти приєднання нашої ініціативи до „Культурного телебачення Європи" (за назвою презентації (1) Arte).

Фінансова участь у створенні:


- як приклад було наведено канадійський арт-нетворк ARTV, де Arte володіють 15 %

Впровадження третьої мови:

- цьому випадку надихає досвід Arte заведення німецької мови до трансляцій, що їм коштує близько 14 мільйонів євро на рік. Ідея з українською, звичайно, є теоретично можливою, але без залучення альтернативного, "європейського", фінансування малоймовірною. На сьогодні Arte працює над проектом впровадження англійської, що надасть телеканалу глобальні аудиторії.

Купівля / продаж програм:

- Arte зацікавлене у купівлі цікавих творчих доробків з України. Йдеться і про документ, і про ігрові роботи, анімацію, тощо (2). Також навзаєм запропоновано купувати з відео-архіву телебачення. Обмін програмами не передбачено. Це зумовлено різним технічним станом матеріалу, правами на використання музики і таке інше.

У підсумку зустрічі пан Andre de Margerie наголосив, що наша пропозиція до розробки Плану дій є досить цікавою для Arte і є велике бажання провести розширену презентацію свого телеканалу в Україні.


ПОСИЛАННЯ:

1. Презентація Арте
2. Технічна інструкція